Domofon za komunikacijo in varnost

Obiski predstavljajo za nekatere bolj, za druge manj prijetno opravilo. Različni domofoni ponujajo rešitve, da na daleč, brez osebnega stika poskrbite za komunikacijo z obiskovalci. Zlasti starejši so pogosto podvrženi neželenim gostom, ki izkoristijo njihovo prijaznost in jih vmes okradejo. Ustrezno izbran domofon bo preprečil, da bi se to zgodilo pri vas doma.

Kaj je domofon?

Domofon je naprava, ki kot že sama pove, omogoča komunikacijo v vašem domu. Pri tem je ključno, da lahko s pomočjo domofona enostavno komunicirate z gosti, ki se nahajajo pred vašimi vhodnimi vrati ter na ta način preverite, kdo je na drugi strani.

Ponudba domofonov je zelo velika, izbira pa odvisna predvsem od naših potreb. Običajno domofon povezujemo predvsem z večjimi stanovanjskimi objekti, kjer je z enim domofonom povezanih več stanovanj. Z izbiro posameznega stanovanja (običajno je na domofonu zapisan priimek) oseba pri vhodnih vratih vzpostavi stik z želenim stanovanjem. Oseba, ki je v stanovanju se na klic odzove na podoben način kot bi sprejela telefonski klic in komunikacija se lahko prične.

 

domofon 2

 

Različni domofoni ponujajo različne rešitve, uporabnike pa se vse pogosteje odločajo tudi za uporabo dodatnih funkcij, med katere sodi tudi video nadzor. Na ta način lahko oseba v stanovanju poleg zvočne informacije pridobi tudi vidno sliko o tem, kdo in s kakšnim namenom želi vstopiti v zgradbo.

Katere so prednosti uporabe domofonov?

Uporaba domofonov omogoča enostavno komunikacijo, nezahtevna in enostavna pa je tudi njihova montaža (če je bilo načrtovanje domofona ustrezno seveda). Smiselno je, da za namestitev poskrbi skupina, ki se s tem ukvarja – samo na ta način boste, zlasti, če uporabljate tudi video storitve omogočili celostno vgradnjo ter pomembno prispevali tako k dolgi življenjski dobi naprave kot tudi k zadovoljstvu uporabnikov, ki bodo napravo uporabljali.
Uporaba domofonov pomembno prispeva k zmanjšanju kriminalnih dejanj, poveča vrednost nepremičnine, poveča zaupanje ter poveča udobje in občutek varnosti. Zato ne odlašajte in o možnostih namestitve domofona razmislite tudi sami.