Ferski otoki- sanjsko potovanje

Ali radi potujete? Dan danes, oziroma že od nekdaj, ljudje radi potujemo in raziskujemo nove dežele. Od potovanj se lahko naučimo marsikaj. Nekateri rajši potujejo sami in se učijo tako samostojnosti, nekateri pa so bolj družabni tipi in raje delijo spomine z ostalimi. Vsak ima svoje standarde glede potovanj. Če še niste vam priporočam ogled ferski toki blizu danske izven Evropske unije. Seveda je še mnogo ostalih prelepih destinacij vrednih ogleda in je težko določiti le eno ki je najlepša.

ferski otoki

Sami ferski otoki so zelo zanimiva pokrajina obdana z zelenim travniki, pečinami in morjem. Pravo filmsko vzdušje je tam. Ker je malo poselitve, je zelo čist zrak in boste takoj opazili razliko. Njihove tradicionalne hiške so zgrajene iz lesa pokrite s travo, ki ogreva notranjost. Na poti pa se boste morali sigurno nekajkrat ustaviti, saj so tam ovce na cestah nič posebnega za njih in tudi one rade posedijo kjer jim paše ali pa se premikajo zelo počasi. Ob tem se boste z družbo sigurno nasmejali in opazili kako so brez skrbi tudi živali, saj so ferski otoki pravi raj na zemlji.

Torej, če obožujete plaže in jezera so ferski otoki idealni za vas. Čeprav zgleda, da je za ogled potrebno veliko hoje naj vas razveselim, da je največji vrh tam le 754 metrov in ste lahko gor v dobri uri. Ampak menim, da vam ob taki lepoti ne bo težko malo več hoditi kot ponavadi in si ogledati vse kotičke. Peljete se lahko čez podmorske predore, ki povezujejo otoke, če pa vas je tega strah so še vedno na voljo trajekti, ki peljejo do vsakega otoka. Mogoče vam bodo ferski otoki tako všeč, da boste še kdaj zašli na njih in sabo vzeli partnerja ali partnerico. Potovanje je nekaj kar za vedno ostane v spominu, pa če je slabo ali dobro.