Fizioterapija pri vas doma je bolj učinkovita

Fizioterapija je priznana tudi od uradne medicine in se izvaja v sklopi javnega zdravstva, kot jo lahko izvajajo zasebni zavodi, ki imajo koncesijo oziroma dovoljenje za izvajanje storitve fizioterapije za paciente, ki jih napoti osebni zdravnik ali specialist. Zasebna fizioterapija pa je hkrati odprta za vse, neglede na to, kaj menijo vaš zdravnik, se lahko oglasite pri fizioterapevtu, da vam pomaga pri težavah. Še več, zasebna fizioterapija je tako napredovala, da ponuja zdravljenje pri vas doma ali pa na daljavo online.

fizioterapija

Kaj pridobite s fizioterapijo na domu? To ima več prednosti, najprej vas obišče terapevt, ki je izkušen in ta obisk je brezplačen, ker bo najprej pregledal pacienta in ovrednotit stanje, v katerem je ter nato podal mnenje, koliko se bo s pomočjo fizioterapije stanje tudi izboljšalo. Odvisno je, kakšna je poškodba in pripravljenost pacienta na sodelovanje.

sposoben fizioterapevt je motivator, spodbuja pacienta k aktivnosti in mu pomaga do boljše aktivnosti, gibanje, še posebej po hudih boleznih, ko je možganska kap. Pomaga pa seveda tudi športnikom in drugim, ki so se poškodovali ali so imeli zlom. Fizioterapija na domu pa pacientu pomaga, d hitreje okreva, to pa zato, ker mu ni treba biti v stresu, e je slabo pokretne, kako bo prišel do fizioterapevta in obremenil pri tem domače.

Fizioterapija, ki poteka doma, je dosti bolj učinkovita kot v ambulantah. Pacient je v domačem okolju in ni v stresu ter napetosti, je dosti bolj sproščen ter tako hitreje okreva. Če ni mogoče ga obiskati ali ne želi obiska, pa sem u lahko pomaga tudi na daljavo preko računalnika oziroma interneta. Tudi tovrstna terapije je enako učinkovita, saj pacient izvaja vaje po navodilih in nadzorom terapevta kot če bio bil ob njem. Fizioterapijo lahko naročijo vsi, ki potrebujejo pomoč pri gibanju ali imajo bolečine v okončinah in hrbtenici ali so preboleli hude bolezni.