Kaj so zobni implantati?

Prav vsak posameznik si želi imeti lep in sijoč nasmeh ves čas svojega življenja. Vendar naši stalni zobje se čez čas lahko zaradi obrabljenosti, slabe ustne higiene in slabega življenjskega sloga obrabijo do te mere, da izpadejo. Takrat ostanemo brez zoba, to pa vpliva tudi na našo samozavest. Vendar brez skrbi naš zob se da nadomestiti z zobnimi implantati. Vse o njih si lahko preberete na spletni strani www.kirurgija-debevc.si/zobni-implantanti/ . V nadaljevanju pa bomo razčistili dva ključna vprašanja, in sicer, kaj so zobni implantati in kdaj se z njimi nadomesti naše izgubljene stalne zobe.

Z zobnimi implantati lahko nadomeščamo posamezne zobe ali več zob, ki smo jih izgubili. S tem omogočimo ohraniti višino ugriza, funkcijo žvečenja in izgled. Zobni implantati so neke vrste umetne zobne korenine, s katerimi nadomeščamo korenine naravnih zob. Pogosto so le-ti iz titanijevih vijakov, ki se ga namesti v kost. Vstavitev implantatov v kost poteka s pomočjo kirurškega postopka. Tovrstni zobni implantati se nato sčasoma vrastejo v kost. Slednji postopek ponavadi traja nekaj mesecev. Ko se implantati vrastejo v kost, je v nadaljevanju potrebno narediti odtis in vstaviti abutment, gre za povezovalni element med implantatom in zobno prevleko in pride čez abutment. Zobna prevleka nudi funkcijo naravnega zoba. Zobni implantati tako uspešno nadomeščajo funkcijo vašega stalnega zoba, ki ste ga izgubili.

V oralni in maksilofacialni kirurgiji Debevec vam nudijo, da si preko njihove spletne strani, pridobite brezplačno in neobvezujočo ponudbo za zobni implantat. Zobni implantati namreč zahtevajo veliko začetno investicijo, saj cena vstavljanja zobnih implantatov ni nizka. Hkrati pa se močno razlikuje na trgu. Seveda pa velikokrat nizka cena za vstavitev implantatov ni nujno tudi kakovostna. Zato, v kolikor se boste odločili za zobne implantate, dobro razmislite o ponudbi in se nikar ne odločajte na podlagi cene, cena naj bo drugotnega pomena. Zavedati se morate, da gre za vaše zobe, ki so ključni za vaše nadaljnje življenje.