Poceni nadomestne kartuše se splačajo

Kartuše so potrebne takrat, ko dosti tiskamo in jih menjamo v tiskalniku. To je kar draga zadeva, ker podjetja s tem služijo ter s servisi, zato so sami tiskalniki precej poceni glede na potrošen material. Kartuše ter foto papir sta običajno za tiskalnike posebej narejena in najbolj prilagojena glavam in šobam tistega tiskalnika. Zato tudi originalne kartuše delujejo najbolje. Vendar pa je težava v tem, da so res drage in za nekatere tiskalnike, če se niste prej pozanimali o kapaciteti kartuš in njihovi ceni, lahko odštejete celo premoženje.

kartuše

Zakaj bi tako bilo? Raje dajte manj denarja za kartuše in več za kaj drugega. To pa je možno tako, da kupit nadomestne kartuše, ki so kompatibilne z vašim tiskalnikom. Pri tem morate biti precej previdni, katere kupite, da ne spustijo in ne uničijo tiskalnik. Nekatere pa tudi ne delujejo, ker tiskalnik ne prepozna čipov. Zato je dobro kupiti kakovostne nadomestne kartuše, ki so zelo poceni.

Dobra stran kompatibilnih kartuš je tudi ta, da imajo bistveno večjo kapaciteto, kot jo imajo originalne kartuše, tako da lahko zdržijo tudi do 10 krat dlje čaka, kot originalne, ki so ravno tolikokrat dražje. Izpis barv pa je enak, kot pri originalnih in ne boste opazili nobene razlike. Zato se splača kupiti take.

Pri nabavi kartuš vzmetite take kartuše, ki sodijo v vaš tiskalnik, ker imajo lahko tudi drugačne oznake, zato se obrnite na prodajalca, da izveste, ali so prave. V primeru, da vam ne bi delovale, vam jih bodo z veseljem zamenjali brezplačno. To pa se zgodi le redko, zaradi kakšne tovarniške napake.

Kartuš se dejansko skoraj ne polni več, ker to ni več tako ceneje kot že izdelane kartuše, pa še packarija se lahko pojavi v okolici ter na rokah, kar res ni prijetno. Najbolje je kupiti že narejene, ki jih samo vstavite, ko se povsem izpraznijo.