Mediestetik – pomoč za lepšo kožo

Ob besedi mediestetik sama najprej pomislim na razčlenitev te besede, torej medi – kot neko zdravilo in estetik. Torej če povežem, najprej pomislim na neko zdravilo za lepoto, za lepšo kožo. Bi se verjetno vsi, ki te besede še ne poznate strinjali z mano, če bi vam rekla da je mediestetik kot nekakšno zdravilo za lepšo kožo. No pa smo se ušteli, mediestetik še zdaleč ne pomeni zdravilo za lepšo kožo, temveč je to specialist – torej človek, ki skrbi za medi estetsko terapijo pri sekundarnih problematikah kože. Sliši se kar zakomplicirano kajne. In nerazumljivo.

Pojdimo počasi in razčlenimo to besedo mediestetik, da jo bomo vsi razumeli. Torej specialist mediestetik prepoznava spremembe na koži in razume nastanek te problematike in seveda pozna pravilno terapijo kako se rešimo tovrstnih težav. Pri patoloških spremembah kože, je mediestetik osredotočen predvsem na nastanek teh sprememb, zakaj je prišlo do tega, kaj je glavni razlog in kako te težave najlažje odpravimo. S poznavanjem patoloških sprememb, mediestetik ustrezno izbere kozmetično-terapevtske pristope za odpravo težav in posledično bolj zdravo in lepšo kožo.

za poklic mediestetik je potrebno ogromno znanja iz anatomije, dermatologije in endokrinologije, da poznamo delovanje kože in tako lažje prepoznamo težave, ki nastajajo na koži. Koža je pravzaprav odraz tega kaj se dogaja znotraj telesa. Velikokrat namreč koža pokaže vse, na primer ko nam pada imunski sistem se nam pojavijo afte ali herpes, ko se slabo počutimo se nam koža bledo obarva in podobno. Vendar pa mediestetik odkriva bolj kompleksne težave, ki se prav tako pokažejo na koži v obliki izpuščajev, aken in razdražene kože. Najprej je potrebno odpraviti težavo znotraj telesa, nato pa vam lahko mediestetik pomaga do bolj zdravega videza kože. Vsi vemo da je zdrav videz kože izrednega pomena, še posebaj na obrazu. Namreč to je prvi stik in je pomembno da dajemo občutek zdravja.