Menjava olja – avtomatski menjalnik bo spet deloval

Menjava olja: avtomatski menjalnik tudi potrebuje sveže olje za dobro delovanje, kar si poglejte tukaj https://avtomatskimenjalniki-tit.si/menjava-olja-v-menjalniku. Olje se postara in obrabi, v njem se lahko naberejo opilki, zato ga moramo na določeno razdaljo ali časovno obdobje nujno zamenjati, da se avtomatski menjalnik v avtu ne pokvari. Menjava olja – avtomatski menjalnik bo deloval brezhibno takoj, ko ga bodo pregledali in uredili, kar potrebuje, to pa naredijo izkušeni mojstri na servisu. Menjalnik ne bo več spuščal zvokov ali ne bo škrtal in bo spet prestavljal tako, kot mora, zelo gladko ter zanesljivo.

 menjava olja avtomatski menjalnik

Da bi preprečili okvare, je menjava olja – avtomatski menjalnik ga vsebuje kar nekaj, nujna. Če ugotovite, da se menjalnik ustavlja, ne prestavi hitro in gladko ali spušča določene zvoke, se morate nujno zapeljati do serviserja, da ga pregleda. Pregled in menjava olja – avtomatski menjalnik bo spet deloval zanesljivo in tiho. Ta menjalnik je poseben, zato je treba nanj paziti, ker so okvare tega menjalnika lahko cenovno zahteven zalogaj. Zato je menjava olja bistveno cenejša in bolj priporočljiva od servisa menjalnika.

V primeru, da je okvara res huda, bo treba menjalnik v celoti zamenjati in menjava olja: avtomatski menjalnik ne pomaga več, saj so se njegovi gibljivi deli tako okvarili, da jih serviser ne bo mogle zamenjati. Škoda je lahko zelo velika, hkrati je nepotrebna, saj to težavo rešuje redni servis, po potrebi tudi izredni, če se veliko vozite. Menjava olja v menjalniku je izjemno preprost in hiter poseg, zato se vam ga splača redno voziti na servis k zanesljivemu avto mehaniku.

Nekateri menjalniki so čisto avtomatski, drugi so kombinirani in se jih da upravljati tudi ročno. Za obe vrsti menjalnikov ter tudi za navadne velja enako pravilo, da jih servis z menjavo olja rešuje pred hud obrabo in uničenjem. Upoštevajte to pravilo in težav ne boste imeli, avtomobil pa bo deloval leta in desetletja.