Na kaj paziti pri oblikovanju otroške sobe po meri

Oblikovanje otroške sobe, ponavadi predstavlja velik podvig, saj je potrebno misliti na ogromno podrobnosti. Otroška soba mora bit funkcionalna, prilagojena željam vašega otroka, pohištvo mora biti kvalitetno in prijetnega, zabavnega izgleda, predvsem pa je ključno, da se soba lahko prilagodi in nadgradi skladno z rastjo vašega otroka. Zato se mnogi odločijo za otroške sobe po meri, saj jim daje večjo svobodo pri oblikovanju otroške sobe. Planet Plus vam ponuja mladinske in otroške sobe po meri. Klikni tukaj in si poglej njihovo ponudbo.

Mi pa se bomo v nadaljevanju osredotočili na to kakšne so najboljše otroške sobe po meri, ki omogočajo vašemu otroku optimalni razvoj, varnost in prijetno vzdušje in na kaj je potrebno paziti, ko preurejamo otroško sobo. Idealne otroške sobe po meri morajo vsebovati prostor za igro, prostor za učenje, veliko shranjevalnega prostora, mehke talne obloge in veliko svetlobe. Ko izdelujemo plan otroške sobe po meri, se je potrebno sprva vprašati kakšno pohištvo izbrati. Ker nimamo namena otroške sobe vsake pol leta prenavljati, je potrebno razmisliti kakšno pohištvo in kakšne barve bomo uporabili ter katere elemente bomo vključili, da bo soba dobro služila našemu otroku in da mu bo všeč dalj časa. Zato nikar ne pretiravajte z risanimi junaki, ki so vašemu malčku trenutno neizmerno všeč, saj bo njegova evforija izginila v roku treh mesecev. Pohištvo naj bo tako čim bolj nevtralno, trpežno, odporno na različne mehanske poškodbe in enostavno za vzdrževanje. Samo tako bo vaše pohištvo zdržalo dalj časa. Seveda pri različnih dodatkih pa si lahko potem date duška in sobo z njimi naredite kar se da simpatično vašemu otroku. Otroške sobe po meri morajo imeti tudi pravilno postavitev pohištva, ki ne sme zastirati dnevne svetlobe. Svetloba v otroški sobi je ključna.

Ko se boste lotili oblikovanja otroške sobe po meri poleg pohištva pomislite tudi na velikost sobe in na barve, ki jih imate namen uporabiti. Velikokrat se srečujemo s prostorsko stisko. Pri majhnih otroških sobah je še kako pomembno, da se lotimo preoblikovanja na način, da bo soba kar se da funkcionalna in da bo vsak prostor dobro izkoriščen, vse to se da odlično izpeljati z izdelavo otroške sobe po meri. Tudi barve so ključne v otroški sobi, le-te naj bodo prilagojene velikosti sobe in svetlobi v prostoru. Seveda pa ne pozabiti tudi na želje vašega otroka.