Nakup zlata za svetlo prihodnost

Nakup zlata je pametna naložba za prihodnost, da obvarujete svoj denar in premoženje pred inflacijo ter pred izgubo vrednosti v prihodnosti. To je najboljše možno varčevanje, kjer ne boste imeli davka. Vsi svetujejo prav varčevanje v zlatu, ki je že 5000 ker hranilec vrednosti, ker se je človek tako določil, da mu pripiše tako vrednost, ki mu ves čas samo raste, zato je nakup zlata super priložnost. Raste pa zato, kjer je zlato v omejenih količinah in je edina plemenita kovina, ki ne izgublja na količini, ko se ga predela.

nakup zlata

Nakup zlata je tako izjemno pametno, da se ga lotijo tako posamezniki, kot razne institucije kot so pokojninski skladi, državne ustanove, banke in celo države, ki os največji zakupniki zlata, ker imajo zlate rezerve zato, da ohranijo državno premoženje. Zlato je izjemno likvidno, kar pomeni, da ga z lahkoto kupite ter tudi prodate, če se tako odločite. Se pa svetuje, da zlato obdržite za dolgo časa, če ni nujno, da ga prodate, ga nikar ne prodajajte, lahko ga tudi hranite  za vaše kasnejše rodove, ki bodo tako imeli že takoj nekaj zelo vrednega v rokah.

Zakaj je nakup zlata tako super? Ja ker se sčasoma vaše premoženje dobesedno poveča. Ni davka in ga lahko prodate, če tako hočete lai če ste kdaj v stiski. Priporoča pa se nakupovanje zlata postopoma, vlaganje vsak mesec ali nekajkrat na leto, neglede na ceno zlata, ker gre za vlaganje v vrednosti n ne trgovanje. Nakup zlata dejansko ni namenjeno trgovanju ampak dolgoročnemu investiranju.

Vaš nakup zlata se bo z leti večkratno obrestoval, bodite pa previdni, kje boste zlato kupili, da bo res pravo in bo dovolj čisto, da ga boste tudi po pametni cen lahko prodali. Najbolje je kupiti zlate palice do 100 g, kajti take lahko prodate, če je  več pa je prevelika vrednost in bo težko kdo kupil, če boste rabili le nekaj denarja.