Odprava bolečin v hrbtenici

Bolečina v hrbtenici je prava nadloga predvsem pri računalničarjih, programerjih in drugih, ki dnevno za računalnikom presedijo več ur, ki se odraža tudi v zmanjšani gibljivosti sklepov. Dolgotrajno sedenje v istem položaju izjemno slabo vpliva na hrbtenico in bolečine v njej, povzroča večji stres v hrbtenici, rokah in nogah ter poveča pritisk na hrbtne mišice. To po navadi poslabša še nepravilna izbira stola, nepravilna višina mize in pa nepravilno nameščen ekran.

Hrbtenica je sestavljena iz 34 vretenc, zgornja so med seboj premična, ki jih spredaj povezujejo medvretenčne ploščice, zadaj pa sklepi. Vretenca v spodnjem delu hrbta so med seboj zaraščena in se oblikujejo v trtico in križnico. Teža, ki jo hrbtenica nosi narašča od glave navzdol, zato se tudi vretenca večajo do petega ledvenega vretenca. Največ bolečin se po navadi pojavi v vratu in križu, najbolj obremenjene so medvretenčne ploščice. Za odpravo bolečin v hrbtenici je najbolj pomembno raztezanje in gibanje. Prav tako je pomembna izbira kvalitetnega stola, ki je ergonomsko oblikovan in sedenje v pravilnem položaju. Pazit moramo, da nimamo prekrižanih nog in da so stopala na tleh. Pomembno je tudi, da se pogosto vstajamo in se sprehodimo in da zračimo delovne prostore. V prostem času moramo poskrbeti za to, da se dovolj gibljemo na svežem zraku in si poiščemo terapevta, ki s terapijami poskrbi za ponovno ravnovesje.

 

Pri bolečinah v hrbtenici dobro pomaga tudi bioresonančna terapija. to je metoda zdravljenja, ki telo spodbuja k lastnim močem zdravljenja. Pri tem se uporablja terapevtska naprava, ki na popolnoma neboleč način in brez kemikalij pomaga odkriti in zdraviti patološka stanja v telesu, ki so vzrok za različne težave.

Čeprav se nekateri svojega dela za računalnikom lotijo raje ponoči, ko lahko to storijo v miru in so internetne povezave boljše, je še vedno pomembno, da dobimo dovolj spanca in s tem poskrbimo za svoje telo.