Oralna kirurgija

Vsak obisk pri zobozdravniku je za nekatere zelo neprijeten. Včasih nas že sama misel na vrtanje zob odvrne od tega, da bi boleč zob pozdravili pri zobozdravniku. Ker pa ni vsaka bolečina nedolžna in lahko pomeni veliko več, kot naprimer določene ustne bolezni ali poškodbe zob, je prav, da redno obiskujemo zobozdravnika, da nam zobe pregleduje in pove, če je potrebna nadaljnja obravnava. Včasih iz določenih vzrokov potreben poseg, ki zahteva zobnega kirurga, kot naprimer puljenje modrostnega zoba. Kirurgija Debevc je ena izmed ordinacij, kjer to opravijo profesionalno.

 

oralna-kirurgija

 

Če otroku odpade zob ko je majhen, vemo, da je to mlečni zobek, namesto katerega bo zrasel nov zobek, ki bo stalni. Če pa nam odpade zob v odrasli dobi, ga moramo nadomestiti z novim, tako, da si omislimo zobni vsadek. Takrat pa obiščemo oralnega kirurga. Kirurgija Debevc poleg zobnih vsadkov, nudi tudi druge storitve, kot so naprimer kirurški posegi za dograjevanje kosti, kjer vam neustrezno kost, v katero bi dali zobni vsadek, dogradijo, oziroma nadomestijo z umetno kostjo. Pri njih si lahko tudi podaljšate krono zoba, ki se je bodisi zaradi kariesa, ali pa zaradi poškodbe, odlomila in je potrebno zob popraviti. Ste že slišali za apikotomijo? To je poseg, pri katerem iz koreninskega kanala odstranijo okuženo tkivo, ki povzroča vnetje. Tudi to stanje zahteva oralnega kirurga, v kolikor ni zdravljenje pri zobozdravniku uspešno. Veliko ljudi pove, da nikoli niso imeli težav z zobmi, dokler niso začeli delati problemov modrostni zobje. Včasih so bolečine tako hude, da je treba zob izruvati. Ponavadi zobozdravnik tega ne opravlja, zato vas napoti k oralnemu kirurgu, kot je kirurgija Debevc.

Oralna in Maksilofacialna Kirurgija Debevc je ordinacija, kjer je dobro počutje pacienta na prvem mestu. S svojo strokovnostjo, znanjem, ročnimi spretnostmi in predanostjo delu, poskrbijo, da bo kakršenkoli kirurški poseg za vas uspešen in neboleč.