Bio lesni peleti so ekološka izbira ogrevanja

Peleti so novodobno ogrevanje z lesno bio maso namesto drv in so bolj ekološki ter boljši zato, ker so narejeni iz ostankov smrekovega lesa, največkrat žagovine, ki bi jo sicer zavrli. Zato se ne podrejo nova drevesa in se porabi le to, kar ostane od proizvodnje, kar je super. Peleti oziroma lesna bio masa oddaja le toliko co2 v okolje, kolikor ga pridobi skozi rast drevesa, kar je res zanemarljivo in okolju ni škodljivo. Lesni peleti se lahko skladiščijo v majhnih vrečah po 15 kg, če nimate prostora lai pa jih kupite v tonskih vrečah.

peleti

Kakovostni smrekovi peleti morajo biti narejeni izključno iz smrekovega lesa, to pa zato, da se drži žagovina skupaj  in ne razpade v prah ter da gori dobro. Morajo biti pa zelo suhi. Če je karkoli primešano pletom in niso dovolj suhi, potem ne bodo goreli in boste imeni res veliko škodo, ker bodo za seboj pustili le ogromno pepela, neizgovorjenega materiala, kup slabe volje in dela.

Smrekovi peleti so lahko kakovostni ali pa tudi ne, svetujemo, da kupite kakovostnejše, ki so bolj cenjeni in tudi cena je nekoliko višja od najcenejših in nekakovostnih peletov. Sami lahko preizkusite, kaj je boljše in videli boste, kaj pomenijo kakovostni in kaj nekakovostni peleti, ko jih vaša peč uporablja. To  vrstno ogrevanje je sicer super, ker je avtomatsko in daje visoke temperature od sebe ter ni prahu v prostorih. Uporabljajo pa ga tako za ogrevanje majhnih hiš, kot  velikih, nič energijskih, kot tudi za velike hale in komplekse, kot so knjižnice.

S tovrstnim ogrevanjem nimate težav niti dela, ker je vse avtomatsko, peč sama nalaga pelete toliko, kliko je potrebno. Pozimi, ko so nizke temperature seveda dosti več, kot takrat, ko je bolj toplo, to pa je normalno za vsako ogrevanje. Gre tudi za najcenejše ogrevanje, ki si ga lahko omislite.