Predmenopavza: znaki so pogosto klasični zaradi sprememb hormonov

Predmenopavza; znaki so potenje, nočno potenje in navali vročine. Najpogostejši predmenopavza znaki so gotovo navali vročine, kateri so velikokrat skupaj z oblivanjem znoja, kar občut večina žensk. Ti navali vročine so zaradi motenj v možganih, ki uravnavajo temperaturo telesa in nastanejo zaradi neravnovesja hormonov. To potenje je največkrat še bolj izraženo ponoči. Žal to precej moti spanje in se zato kakovost življenja poslabša ter tudi pospeši se staranje ter je taka ženska podvržena številnim boleznim. Zato se izogibajte vročim prostorom ter začinjeni hrani.

predmenopavza znaki

Predmenopavza; znaki se začno, ko ni več menstruacije. Ni pa to kar takoj, ampak se pojavlja postopoma. Največkrat menstruacija takrat ni več redna, lahko je bolj boleča in močnejša. Lahko so tudi bolj redke ali pa se med ciklusi pojavijo krvavi izcedki. Lahko je tudi ni več mesecev in se pojavi nato zelo močna. Če je zelo močna, je lahko problem še kaj drugega, kot je na primer tumor na maternici. Dobro je, da se posvetujete z zdravnikom in opravi pregled.

Ko se začne predmenopavza, znaki postajajo vse bolj pogosti. Lahko se pojavi povečanje telesne teže, vendar ne vedno, odvisno je od hormonov. Rešitev za te težave je gotovo povečanje telesne dejavnosti in pa zdravo ter pravilno prehranjevanje, ki tudi uravnovesi hormone. Klasična predmenopavza – znaki so lahko tudi razdražljivost, pozabljanje in nestrpnost ter agresija, kar se dogaja pogosto starejšim ženskam in nakazuje na to, da bo nastopila menopavza, ki je brez menstruacije.

Lahko se pojavijo tudi glavoboli, povečane bolečine v sklepih in mišicah. Vse to so lahko težave, ki bodo sčasoma minile, vendar jih je treba obravnavati resno, ker so lahko tudi znaki za kaj drugega. V vsakem primeru je dobro obiskati ginekologa in hkrati osebnega zdravnika, ki opravita raziskave ter potrdita, za kaj točno gre. Tako boste dosti bolj mirni in obdobje pred menopavzo si boste lahko olajšali s prehrano ter gibanjem. Če se sprašujete, ali obstajajo ženske, ki teh težav nimajo? Da seveda so in kaj je razlika med njimi ter ženskami s težavami? V hormonih, hormoni pa temeljijo na prehrani. Veliko je literature na to tem in raziskav, ki so potrdile, kaj bi morale vse ženske jesti, da z menstruacijo nikoli ne bi imele težav, ne v mladosti, niti v zrelih letih.