Različna senčila za vaš dom

Urejate ali obnavljate svoj dom, pa bi radi kvalitetna senčila, a ne veste, katera izbrati? Na trgu je izbire res toliko, da se je kar težko odločiti, kakšna senčila bi bila najbolj primerna za vaš objekt, zato je vsekakor dobro, da se o njih pozanimate in tudi preverite prednosti ter slabosti vsakega od njih. Seveda so rolete in žaluzije še danes najpogosteje uporabljena, se pa jim pridružujejo tudi druge vrste, ki bodo zadovoljile vaše čute po elegantnosti in estetiki.

senčila

Kvalitetna senčila so torej v različnih vrstah. Že dolgo časa poznamo rolete in žaluzije. Prve nasmetimo na zunanjo stran okna in poleg odlične zatemnitve ponujajo tudi pritovlomno zaščito, saj gre za kar konkretne kose. Žaluzije pa poznamo tako v notranji kot zunanji različici in so lažje od rolet ter znane po tem, da lahko lamele obračamo po potrebi oziroma tako, kot si želimo sami. So pa seveda senčila na voljo tudi kot na primer pliseji, tende in markize ter seveda nepozabna polkna, ki dandanes združujejo tradicijo in sodoben čas. Izbira bo na koncu vaša, še pred samim nakupom pa si le postavite nekaj vprašanj in iščite odgovore nanje.

Izbrati morate namreč v prvi vrsti taka senčila, ki se bodo podala objektu, kamor jih boste namestili. To pomeni, da polken ne boste namestili na neko stavbo v povsem minimalističnem slogu, ampak glejte na videz stavbe in se temu potem tudi prilagodite. Vedeti pa morate tudi, kaj vam bolj odgovarja. Nekateri pač prisegajo na klasične rolete, spet drugim je bolj všeč moderen slog in dizajn, kakršnega še ne vidite za vsakim vogalom. Razmislite o vsem tem, prepustite se domišljiji, pogovorite se s kom in se odločite za tista senčila,  s katerimi bodo zadovoljni prav vsi – tako vi kot preostali ljudje, ki v  nekem objektu živijo ali pa morda v njem delajo oziroma so v njem le občasno.