Kako nam lahko pomaga rekuperacija

Vlaga! Nevšečnost, ki se jo posebej v hišah starejše gradnje težje znebimo. Ob nakupu starejše hiše ali poslovnega prostora se nemalo kdo sreča z pojavom vlage v hiši, enake težave a imajo lahko stanovalci v večjih stanovanjskih naseljih. Pri novogradnjah oziroma prenovljenih objektih je zelo pomembno prezračevanje z rekuperacijo. Rekuperacija je način prezračevanja naših bivanjskih in poslovnih prostorov. Vemo, da so danes novogradnje zgrajene drugače oziroma so za gradnjo uporabljeni drugi materiali kot včasih, kar pomeni , da je zelo pomembno prezračevanje z rekuperacijo, ki je postopek zračenja naših prostorov in nam v prvi vrsti lahko pomaga tudi v boju z vlago. Obenem pa naj poudarimo, da zaradi hitrega tempa življenja ljudje preživimo več časa v zaprtih in zatesnjenih prostorih v katerih je pomembnem tudi zrak, če ne skrbimo za zadostno zračenje prostora se z vlago srečamo še prej, prav tako pa tudi sami nimamo dostopa do svežega zraka, posledično nas boli glava, smo utrujeni in se slabo počutimo.

rekuperacija

Zamislimo si, kakšen je občutek na sprehodu po dežju? Počutimo se sveže, dihamo svež prečiščen zrak. Narava ima svoje načine čiščenja zraka kot so veter, dež, sneg mi v hiši pa tega nimamo. Najenostavnejši oziroma najboljši približek naravnim pojavom je rekuperacija.

Rekuperacija je najlažja rešitev v boju z vlago saj ima rekuperator montiran tudi senzor vlage, toplote in svetlobo, kar pomeni da deluje avtomatsko in vas rekuperacija zraka ne moti med spanjem. Rekuperacija je način zračenja, ki ga priporočamo vsem, tako družinam z malimi otroci, kot tudi družinam z hišnimi ljubljenčki, saj je rekuperacija način, ki vam izboljša kvaliteto zraka v vašem prostoru in s tem poskrbi, da se počutite sveže in spočito, prav tako pa je rekuperacija odlična v boju z vlago. Pri izbiri rekuperatorja si naberite dovolj informacij, saj imate pri nekaterih možnost financiranja s pomočjo EKOSKLADA.