Kako in kdaj sadimo sadike jagod

Sadike jagod se sadijo spomladi ali jeseni za drugo leto. Tukaj najdete kakovostne sadike jagod, ki jih lahko naročite po internetu kar domov ter jih posadite v jeseni, ko je veliko deževja, da se primejo do pomladi. To pa pomeni, da boste drugo leto imeli že zgodaj velike in zdrave jagode. Pazite pa, v kakšno zemljo jih boste posadili in na kakšnem kraju bodo, ker ne uspevajo v vsaki zmelji oziroma povsod.

sadike jagod

Sadike jagod morajo biti zdrave in močne. Naj bodo manjše, da se bodo prijele. Ne kupujte sadik, če cvetijo, ker tisto leto ne boste imeli jagod, saj cvetovi pri presajanju odpadejo in preden jagoda naredi nove ter ko jagode dozorijo, je že konec sezone.
Ko boste sadili sadike jagod, jih vedno posadite v zemljo za jagode, ki jo dobite tudi na internetu in uporabite gnojilo za jagode. Zanje je zemlja posebna kot tudi gnojilo, ker jagode potrebujejo kislo zemljo, da rastejo. V naravi jagode rastejo na obrobju gozdov na pol v senci. Najrajši imajo bližino dreves. Tam rastejo najbolje in tako zemljo potrebujejo.
Na internetu naročite vse, sadike jagod, zemljo in gnojilo, da boste imeli vse pri roki, ko boste sadili. Nekateri sadike so trajnice, kar pomeni, da jagode rodijo večkrat letno in trajajo dlje časa. Nekatere pa rodijo enkrat letno in se tudi s pomočjo lastnih sadik selijo po okolici. Jagode se namreč najraje razmnožujejo tako, da poženejo peclje in na koncu teh pecljev so že nove, majhne sadike jagod. Sadik bo toliko, da jih boste lahko podarili drugim in nikoli več vam jih ne bo treba kupiti, kar je res super.
Jagode so zdrave in jih lahko jeste vsak dan, še posebej so priporočene za ženske in ženske težave. Porabite jih lahko v celoti. Jeste jih lahko surove, v sladicah in sadnih kupah, iz  njih lahko naredite sirup, marmelado in jih vložite. Tudi za darila lahko to naredite, ker je vsak vesel kozarca vloženih jagod ali marmelade, še posebej, če so domače, ker imajo povsem drug okus kot gojene v rastlinjakih. Če boste okoli njih dali zastirko pa jih tudi ne bo treba zalivati. Zato bodo še boljšega okusa.