Kakšen šotor izbrati za leto 2022 za vaše pohajkovanje

Šotor je za avanturiste, ki želite čutiti dih čiste narave na lastni koži. Vendar kakšen šotor izbrati v letu 2022, da vam bo služil za vaše pohajkovanje v naravi, ko boste povsem svobodni in brez ovir. Če boste šli sami na potep, izberite najmanjši šotor, če bosta dva pa takega za dve do tri osebe, če vas je več pa za za štiri ali čest oseb. V primeru, da potrebujete več udobja, izberite velik šotor, ki je prizemen za tiste, ki boste potovali z avtom. Za tiste, ki potujete peš, s kolesom ali motorjem je najboljši majhen šotor in lahek, katerega lahko peljete ali nosite s seboj brez težav.

šotor

Šotor za avto ali kombi je posebne oblike in se lahko natakne na avto ali kombi ter vozilo tako podaljšate. S tem pridobite na prostoru za kuhanje, igro, druge dejavnosti, spanje ali vedrenje, če je dež, da ste na prostem na zraku in vendar pod streho. Uporabite ga lahko tudi za vežo in za shranjevanje živil ali vode, pa še hišni ljubljenčki lahko tam spijo. Šotori so lahko kot baldahini ali kot spalnice, razmislite, kaj potrebujete in to nabavite.

Ne glede nato, ali boste potrebovali šotor za avto ali za potovanje s kolesom, peš in z motorjem, najprej glejte na kvaliteto materiala in na to, kako nizke temperature še zdrži, da ima dvojno steno, ločeno spalnico od poda in pa da je dovolj odporen na hude nalive dežja.

Šotor naj bo dovolj velik in prostoren in naj ima zgoraj prezračevanje za svež zrak, ker je majhen, pa med spanjem lahko hitro porabite preveč kisika. To je posebej nevarno pozimi v snegu, če ne zaznate, da ste ga porabili.

Za zimo kupite zimski šotor, za poleti lahko letnega, vendar je zimski dejansko uporaben za vse vremenske razmere in je ponavadi dosti bolj kakovosten.