Športna prehrana za rekreativno vadbo

Športna prehrana je posebne vrsta prehrana zato, ker športniki oziroma tisti, ki se ukvarjajo z intenzivno vadbo porabijo bistveno več sladkorjev, kot ljudje, ki se gibljejo malo ali zmerno. Zato se tudi prehrana za rekreativne športnike malo razlikuje od prehrane namenjen res intenzivnemu športu. Športna prehrana za rekreativne športnike je sestavljena predvsem iz beljakovinskih sestavin, ki so lahko živalskega ali rastlinskega izvora, odvisno od vašega načina prehrane.

športna prehrana

Čemu bi bila športna prehrana za vas tako zelo pomembna? Namreč na tržišču imamo zelo veliko poplavo različnih informacij glede prehrane kot tudi glede sestavin, ki so vsebovane v športni prehrani ali prehrani nasploh, da se ne znajdemo več v tem, kaj je prav in kaj ni prav. Zato je dobro, da izberete prav športno prehrano za sebe, da se posvetujete tako s naturistom kot svetovalcem za športno prehrano, saj je prehrana zelo individualna zadeva, ki mora biti prilagojena posameznikom, vsakemu posebej, kajti dva človeka nasvetu nista enaka drug drugemu.

Športna prehrana je sestavljena iz beljakovin, vlaknin, vitaminov in sladkorjev, ki hitreje preidejo v kri med samim delovanjem telesa, ko posameznik intenzivneje vadi. Ker telo porablja večjo količino sladkorjev, jih je potrebno tudi vnesti nekaj več, vendar ne gre pretiravati, kajti preveliko vnašanje sladkorjev v telo lahko pomeni, da se okvari trebušna slinavka, kar lahko vodi do resnih obolenj in sladkorne bolezni, kar ni redek pojav pri ekstremnih športnikih.

Zato je najbolje, da se posvetimo rekreativnemu športu in je sestavni del naše vadbe tudi zmerna športna prehrana, kar je res najboljša možna kombinacija za zdravje telesa, za ohranjanje pravilne telesne mase in za ožilje ter pljuča. Tako bo telo med samo vadbo delovalo pravilno, počutili se boste odlično, s čimer si boste dvignili tudi duševno počutje na višjo raven, sprostili napetosti ter obremenitve, k se naberejo preko dneva v vsakem človeku, in jih je dobro odpraviti prav s športno vadbo.