Surferja napadel morski pes

Surfer se je uspešno izognil poškodbam, ko ga je poskušal napasti agresivni morski pes. Incident se je zgodil na kalifornijski obali. Surfer se je pred napadom zaščitil s pomočjo svoje deske za surfanje.

Nathan Holstedt se je zjutraj odpravil surfat na obalo blizu mesta Pacific City. Ko je že nekaj časa preživel na morju je nenadoma začutil, da ga je nekaj zadelo v nogo in potegnilo njegovo desko proti globini.

Morski pes ga je skupaj z desko potegnil skoraj za en meter v globino vode. Holstedt je povedal, da se je takoj odzval in skupaj z desko splaval nazaj na površje. Obrnil se je proti vodi in opazil morskega psa, ki se mu hitro približuje. Videl je le senco njegove glave in hitro premikajoči se rep.

Morski pes se je usmeril naravnost proti njemu in jasno mu je bilo, da ga poskuša napasti. Močno je zagrabil svojo desko za surfanje in jo postavil tako, da je bilo med njim in morskim psom. Imel je le nekaj sekund, da se odzove.

Povedal je, da je desko postavil tako, da ga je zaščitila pred napadom morskega psa. Žival se je verjetno neposredno zadela v desko in v bolečinah umaknila stran.

Surfer se je uspešno vrnil na kopno, kjer je opazil poškodbo na deski za surfanje. Našel je mesto, kjer je morski pes ugriznil v desko in odkril, da je njegovo nogo zgrešil za samo 15 centimetrov.

Dogodek je prijavil oblastem in postavili so oznake naj bodo ljudje previdni v vodi, saj so opazili morskega psa.

Če se srečamo z morskim psom, strokovnjaki priporočajo, da ne poskušamo takoj pobegniti. Včasih je morski pes samo agresiven in nas ne bo napadel, če bomo bežali stran bomo sprožili njegov plenilski instinkt in nas bo napadel.

Če nas morski pes napade se moramo na vso moč boriti. Najbolje je, da napadamo njegove šibke točke, kot so oči ali škrge.