Zakaj je uvoz avtomobila iz tujine cenejši od nakupa doma

Uvoz avtomobila je smiseln, ker se v tujini najdejo modeli, ki jih pri nas ni, saj je trg večji. Hiter in zanesljiv uvoz avtomobila iz tujine po ugodni ceni vam izvede posrednik, ki je za to res usposobljen in ima izkušnje ter določene ustaljene poti. Posrednik profesionalec zna preveriti, ali je z avtom vse v redu in ali ima dokumente, še preden se ga uvozi. Če boste to počeli sami, se lahko zatakne kar je pri dokumentaciji, ki jo je res veliko možno ali pa vas lahko prevarajo. V obeh primerih ste na zgubi. Nimate pa tudi garancije, ki vam jo da posrednik, da je z avtom vse v redu in lahko uveljavite skrite napake.

 uvoz avtomobila

Uvoz avtomobila iz tujine je precej cenejši kljub vsem dajatvam in stroškom, saj je v tujini na trgu veliko več avtomobilov, zato so tudi precej cenejši, kot pri nas. Marsikdo to ve in se obrne na posrednika, da uredi vse namesto njega in uvozi avtomobil, ki si ga je zamislil. Tam boste dobili tudi take znamke in modele avtomobilov, ki jih pri nas zaradi majhnega trga nikoli ne boste videli ali mogli naročiti, pa naj bodo novi ali rabljeni. Zato se uvoz avtomobila iz tujine res splača.

Posredniku lahko naročite, da za vas poišče točno določen avto določene znamke in starosti ali pa vam uvozi novo vozilo. Zanj je uvoz avtomobila rutina, ki jo dela vsak dan in točno ve, kaj mora narediti. Ko bo potreboval vašo odobritev, podatke ali podpis, vas bo le pozval, da pridete k njemu to urediti, da bo avto res vaša lastnina. Brez vašega podpisa seveda nič ne more narediti.

Če še nikoli niste razmišljali o uvozu avta iz druge države, je morebiti čas, da se o tem pozanimate, ker so meje dejansko le simbolične in je to vedno lažje ter ceneje narediti. Na koncu boste zadovoljni, kot še nikoli.