Zakaj imeti prenosni žar?

Le redko kdo ne uživa v dobro pripravljeni in okusni hrani. To, torej piknik sredi zime, nam omogoča priljubljeni prenosni žar, katerega odlika je prav to, da je prenosni, torej ga lahko prenašamo z enega mesta na drugega, in to popolnoma brez težav. Še posebej zanimivi so obroki, pripravljeni na žaru, pa to ne le sredi vročega poletja, ampak tudi v hladnejših mesecih.

Prenosni žar

Prenosni žar je torej že zasnovan tako, da omogoča kar največjo mogočo praktičnost in udobje. Je lahek in priročen, tako da ga je prav lahko prenašati sem in tja, seveda pa poleg tega omogoča tudi pripravo res okusnih obrokov. Za piko na i ta prenosni žar, ki ga opisujemo, deluje na plin, torej zanj ne boste potrebovali ne polen ne oglja, prav tako se z njega ne bo kadil dim, za katerega bi morali poskrbeti, da ga spravite na prosto, saj lahko v notranjih prostorih naredi veliko škode. Prenosni žar na plin pa je idealna rešitev za vse priložnosti, tako za piknike in srečanja, kot za družinska kosila ali kakšne druge obroke. Na njem lahko pripravljate vse, kar vam srce poželi – od mesa do slastne sezonske zelenjave z naravnimi in polnimi okusi, ter seveda še vse kaj drugega, na primer sir za žar in še in še. Hrana, toplotno obdelana na žaru, ima posebne okuse, razvije jih v povsem neke nove dimenzije, kar je seveda dodatna prednost peke na žaru. Ker je ta prenosni žar plinski, da povsem preprosto priklopite na plinsko jeklenko, ki je danes doma v vsaki hiši, tako da je njegova uporaba res preprosta in prav za vsakega. Poleg vsega tega je, kot smo že omenili, zelo priročen in praktičen ter uporaben za vse dni v letu.

V kolikor vas tovrstni žar, torej prenosni žar, zanima, svetujemo, da obiščete Furlana, kjer so doma pravi strokovnjaki v izdelavi žarov različnih vrst.