Nifty test je neinvaziven in varen test za odkrivanje napak pri plodu

Vsak, ki je že kdaj postal starš ve, da so preiskave in testi, ki pokažejo, ali je z dojenčkom vse v redu ali ne, zelo dobrodošli, saj se le tako lahko prepričate, da boste imeli zdravega otroka in potem je celotna nosečnost lažja in lepša, saj ste brez skrbi. Tukaj vam zato predstavljamo neinvaziven nifty test – hitro in učinkovito vam pokaže stanje vašega plodu, pri tem pa ne poškoduje ne matere ne ploda. Povprašajte svojega ginekologa o tem testu in brez skrbi uživajte v nosečnosti. Priporočite ga tudi prijateljicam.

Danes je medicina in z njo ginekologija že tako razvita, da se da tekom nosečnosti odkriti morebitne nepravilnosti pri plodu. Tako potekajo presejalni in diagnostični testi. Od presejalnih testov sta najbolj znana hormonski test in merjenje nuhalne votline z ultrazvokom. Slabost teh dveh testov pa je, da sta invazivna in zato obstaja 1 % možnosti za spontani splav – velika večina nosečnic, ki nosijo zdrav plod je tako povsem po nepotrebnem izpostavljenih tveganju za spontani splav. Nifty test se je zato izkazal za super rešitev, saj je neinvaziven in 99 % natančen. Ta test lahko vsaka nosečnica opravi med 12. in 18. tednom nosečnosti, posebej pa se ga priporoča nosečnicam, ki imajo večje tveganje za prisotnost kromosomskih napak, vsem, starejšim od 35 let, tistim, ki že imajo otroke s kromosomskimi napakami ali tistim, ki imajo v družini člane s kromosomskimi napakami. Seveda pa se na test lahko naroči vsaka nosečnica, ki se želi prepričati, da je s plodom res vse v redu in želi biti pomirjena. Ko boste naredili test, boste tudi bolj uživali v nosečnosti, saj boste vedeli, da pod srcem nosite zdravega otroka.

Za vse natančnejše informacije o tem testu se je dobro posvetovati z osebnim ginekologom, ki bo tudi ocenil, ali vas je smiselno poslati na test. Preden greste na nifty test morate opraviti še zdravniški posvet, kjer vam zdravnik podrobno predstavi test in celoten potek preiskave. Po posvetu vam bo odvzel vensko kri, na rezultate pa čakate 14 do 21 dni. Rezultate dobi zdravnik, ki vas nato spet povabi na pogovor, kjer vam obrazloži rezultate in vas po potrebi napoti na nadaljnje zdravljenje.