Prodaja kablov: Znebite se odpada in zaslužite denar

Živimo v svetu, kjer so vsepovsod prisotni raznovrstni stroji, aparature in elektronika. To pa za seboj potegne tudi številne kable, ki so sicer uporabni, a pogosto v napoto. Ko se obrabijo ali poškodujejo, pa so v večini primerov neuporabni in predstavljajo nepotreben odpad, s katerim ne vemo, kaj narediti. Pa ste vedeli, da obstaja možnost, da se teh kablov čisto enostavno in hitro znebite? Ja prav, ste prebrali. Tukaj je prodaja kablov – zanesljiva in učinkovita rešitev, da se znebite odpadnih kablov, hkrati pa s tem še nekaj zaslužite.

Če veste, kaj je prodaja kablov, si lahko ponudbo za odkup ogledate tukaj:
https://odkupkablov.si/. Za vse tiste, ki o prodaji odpadnih kablov še niste slišali, pa vam v nadaljevanju predstavimo, zakaj gre in kaj so prednosti prodaje kablov.

prodaja kablov

Kaj je prodaja kablov?

Ko govorimo o prodaji kablov, govorimo pravzaprav o prodajnem procesu, v katerem sodelujejo specializirana podjetja, ki odkupujejo odpadne kable ter podjetja ali posamezniki, ki imajo na voljo več odpadnih kablov. Namen prodaje pa je ta, da se odpadni kabli reciklirajo in ustrezno ločijo ali ponovno uporabijo.

Številni kabli, ki so morda nekoliko poškodovani in se vam zdijo neuporabni, so lahko s tehničnega vidika namreč popolnoma ustrezni in predvsem idealni za reciklažo. In ker dan danes obstajajo podjetja, ki tovrstne odpadne kable odkupujejo in jih nato s posebno tehnologijo ustrezno predelajo oziroma reciklirajo, odpadni kabli posledično krožijo. To pa pomeni, da ne onesnažujejo okolja v tolikšni meri oziroma niso odvrženi nekje v naravi ali na deponijah.

Prodaja kablov torej služi temu, da je okolje manj onesnaženo, hkrati se vi znebite odvečnega materiala, podjetja za predelavo kablov, kot je na primer Krizant d. o. o. pa imajo delo. Kar pomeni, da je to poslovanje na nek način dobro za vse deležnike. Ampak kako pa torej poteka sama prodaja kablov?

Prodaja kablov

Kateri kabli se lahko prodajo?

Seveda pa obstaja cela paleta raznovrstnih kablov. Katere je torej možno prodati in katere ne, oziroma v kakšnem stanju morajo biti kabli, da se lahko izvede prodaja kablov?

Pri prodaji kablov bi se lahko reklo, da skorajda ni omejitev. V Podjetju Krizant d. o. o. namreč odkupijo različne vrste kablov vseh oblik in velikosti. Pri njih lahko prodate tako bakrene kot tudi svinčeno- bakrene, aluminijaste, internetne in optične kable. Odkupijo pa celo posebne vrste kablov, kot so na primer kabli z vtikači ter eno, dvo ali večžilni kabli.

Kar se tiče samega stanja kablov, pa jih pri odkupu najbolj zanima to, kakšni so kabli v notranjosti – torej kakšna je sredina posameznega kabla. V nekaterih vrstah kablov je namreč v sredici na primer okrog 70 odstotkov bakra, v drugih pa je bakra le 30 odstotkov. Na drugi strani obstajajo tudi kabli, ki so polnjeni z aluminijem ali mešanico bakra in svinca. Na trgu pa so tudi takšni, ki so polnjeni s posebne vrste bakrom – millberry bakrom, ki velja za enega izmed najbolj cenjenih.

Kako je izvedena prodaja kablov?

Da bi bila prodaja kablov kar se da pravična, pa se odvija tako, da se najprej kable s strani specializiranega podjetja pregleda. Na tak način bodo namreč tisti, ki se ukvarjajo s predelavo obrabljenih kablov natančno vedeli, kakšne kakovosti so posamezni kabli oziroma kakšno sredico imajo ter koliko so vredni.

In sicer pregled kablov se odvija tako, da strokovnjaki za odpadne kable pregledajo, v kakšnem stanju so kabli, kolikšna je količina kablov ter, ali so uničeni. Nekateri kabli se lahko namreč hitro olupijo ali pa porjavijo, spet drugi so že v osnovi manj kakovostni ali pa morebiti neoriginalni, vse to so podatki, ki so pomembni pri odkupu.

Ko so vsi ti podatki pridobljeni, pa vam nato v podjetju predstavijo možnost odkupa oziroma nekakšen predračun za odkup. Če se s ceno strinjate, se s podjetjem dogovorite za prevzem in se izvede prodaja kablov. In tako se lahko čisto enostavno in hitro znebite nepotrebnega odpada.

prodaja kablov

Kakšna je cena za odkup kablov?

Kako bo izvršena prodaja kablov in kakšna bo cena je torej v prvi vrsti odvisna od tega, kakšne odpadne kable imate na voljo.

Če ste na primer lastnik podjetja z velikimi aparaturami in dolgimi kabli, ki so v večini primerov izredne kakovosti in še uporabni, je seveda logično, da jih boste lažje in tudi bolje prodali, kot pa tanjše in manj kakovostne kable. Več boste prav tako iztržili, če boste prodali bolj ohranjene kable, kot pa tiste skorajda popolnoma uničene.

Cena je potem odvisna še od tega, kakšne količine kablov imate na voljo in pa kakšna je njihova sredica. Ko gre za prodajo bakrenih kablov, pa se na primer pogleda tudi, kakšna je trenutna cena bakra na trgu.

Težko je torej vnaprej določiti, kakšen izkupiček boste imeli od vaših odpadnih kablov, saj je to odvisno od več dejavnikov Zagotovo pa je, da se prodaja kablov splača in da je zanesljiva. Zato hitro na stran podjetja Krizant d. o. o. in si poglejte njihovo ponudbo.