Profesionalno varjenje za varne in lepe izdelke

Varjenje je trdno spajanje dveh površin. V podjetju LKR so zaposleni profesionalci, ki ga obvladajo, saj to ni lahek posel. Varjenje je fascinantna mešanica znanosti in praktičnega ročnega dela. Večina danes opravljenega varjenja spada v eno od dveh kategorij: obločno varjenje in varjenje z gorilnikom. Obločno varjenje uporablja električni oblok za taljenje delovnih materialov in polnilnega materiala za varjenje spojev. Obločno varjenje vključuje pritrditev ozemljitvene žice na varilni material ali drugo kovinsko površino. Druga žica, znana kot vodnik elektrode, se položi na material, ki ga je treba variti. Ko se svinec odmakne od materiala, se ustvari električni oblok. Oblok nato stopi obdelovance skupaj s polnilnim materialom, ki pomaga pri spajanju kosov.

 varjenje

Dovajanje polnila v varilni spoj zahteva mirne roke in oko za podrobnosti, saj je varjenje delo, ki zahteva izkušeno in mirno osebo. Ko se palica tali, mora varilec neprekinjeno dovajati polnilo v spoj z majhnimi, enakomernimi gibi naprej in nazaj. Ti gibi dajejo zvarom poseben videz. Če dela prehitro ali preveč počasi ali drži oblok preblizu ali daleč stran od materiala, lahko ustvari slabe zvare. Plinsko obločno varjenje, bolj znano kot varjenje z inertnim plinom ali MIG in obločno varjenje s plinskim volframom ponazarjata tovrstno varjenje.

Vsaka od teh treh pogostih metod ponuja edinstvene prednosti in slabosti. Palično varjenje je na primer poceni in enostavno za učenje. Je tudi počasnejša in manj vsestranska kot nekatere druge metode. Nasprotno pa se je TIG varjenja težko naučiti in zahteva odlično varilno napravo. Varjenje TIG pa daje visokokakovostne zvare in lahko vari materiale, ki jih druge metode ne morejo.

Razbeljeni električni obloki in gorilniki niso igra, vendar obstajajo bolj ekstremni načini varjenja. Eksplozijsko varjenje uporablja tlak, ki ga ustvari močna eksplozija, za lepljenje kovin. Varjenje z laserskim žarkom temelji na zmogljivih laserjih za taljenje kovin. Ultrazvočno varjenje uporablja visokofrekvenčne vibracije, ki povzročijo, da molekule kovine resonirajo in se združijo. Če želite profesionalno in kakovostno delo na vaših proizvodih, obiščite zgornjo povezavo.