Dvoriščna vrata varujejo in so lep okras

Dvoriščna vrata so nek logičen zaključek ograje okoli stavbe in so običajno usklajena z ograjo. Ograja je največkrat namenjena varovanju premoženja ter zasebnosti, velikokrat pa gre za lep okras. Izredno lahka dvoriščna vrata so narejena iz PVC materiala, ki je odporen na vremenske razmere in se lahko oblikuje ter barva v najrazličnejše oblike ter barve.

dvoriščna vrata

Ograje so raznih velikosti in oblik ter narejene iz različnih materialov. Lahko so lesene ali kovinske, žičnate ali betonske, včasih pa tudi iz drugih umetnih materialov, nemalokrat so to žive meje. Vsaka ograja potrebujte tudi lična in varna dvoriščna vrata, ki so lahko različnih  velikosti. Največkrat imamo majhna in zraven velika vrata. Majhna so za ljudi, večja pa za vozila. Večja vrata je težje odpirati, razen če so avtomatska na daljinsko upravljanje, zato se velikokrat uporabljajo manjša vrata za prehod ljudi. Kakršna koli so že  vrata, pa je najbolje, da se z ostalimi prebivalci hiš in blokov sklene kompromis glede tega, kakšna vrata ustrezajo vsem, da bodo vsi zadovoljni in lahko dostopali do dvorišča ter stavb, pomisliti moramo tudi na ostarele ali težko pokretne.

Dvoriščna vrata se izdelajo po naročilu, izbere se primeren material, izmeri se velikost, dogovori se, za kakšne namen bodo ta vrata namenjena, kako bodo visoka, uskladijo se z ograjo, da bodo sodila zraven in bo okolica izgledala lepo. Izbere se tudi barva, vzorec ograje, ali bo polna oziroma kako gosta bo, kako se bodo vrata odpirala, ali bodo na vodilih ali pantih ali pa kar na daljinski upravljalnik.

Dvoriščna vrata nato izdelajo profesionalci po meri in jih montirajo tja, kamor sodijo. Praviloma so tako dobro narejena, da se takoj ujamejo z ograjo, v primeru, da bi kaj malenkostno odstopalo ali se je vmes kaj spremenilo, pa se popravi in dodela še teh nekaj zadnjih detajlov. Izberete lahko katero koli barvo si želite.