Kako nam pomaga graf cene zlata kupiti zlato po najnižji ceni?

Graf cene zlata se skozi desetletja in stoletja spreminja in je koristen zato, da vemo približno, kdaj je najbolje vlagati v naložbeno zlato, da ne bi izgubili preveč denarja, če bi ga kupili po najvišji ceni in bi potem nočno padla cena. Več o grafu cene zlata si poglejte na tej povezavi https://www.cenazlata.info/graf-cene-zlata/. Zato je modro opazovati graf cene zlata za daljše obdobje in če ga gledamo za zadnjih 5 let, lahko vidimo, da je bila cena zlata v letu 2015 najnižja in se je splačalo zlato kupiti, najvišja pa prav vtem letu in se vanj ni splačalo veliko vlagati.

graf cene zlata

Če gledamo graf cene zlata in skušamo predvideti, kaj se bo dogajalo v prihodnje, lahko rečemo, da se bo zlato verjetno prodajalo, ker se je glede na graf zažel ta trend pred dvema mesecema. Torej je smiselno malo še počakati na nakup zlata. Med tem časom pa se dobro pozanimajte, katera kovnica je najboljša, kje boste zlato lahko hranili in kako ga prodali, če ga boste potrebovali prodati.

Vsekakor se naložbeno zlato splača kupovati na dolgi rok, ker graf cene zlata za dolgi rok kaže, da cena naložbenega zlata konstantno raste že zadnjih 5000 let, kar je res dobra novica in lahko garantiramo, da zlatu sena nebo nikoli zelo padla. Če pa bi se kdaj to zgodilo, pa se takrat splača potrpeti in počakati, ne zapaničariti in prodati zlata, ker boste na zgubi. Tisti, ki počakajo, da zlato spet zraste, čez nekaj let ali desetletje ti gotovo profitirajo.

Kako gledamo graf cene zlata? Najbolje da dolgoročno, da vidimo trende padcev in rasti. Kratkoročno gledanje pa mora biti vsaj za eno leto in ne mesečno, ker lahko cena preveč niha ali pa gre za lažen preplah pa potem se zgodi nekaj nasprotnega. Vedno malo počakajte, ne drvite v isti smeri kot vsa množica. Ko drugi veliko kupujejo, vi počakajte in ko drugi prodajajo, kupujte, to je pravilo bogatašev.