Izvrstne krožne žage za domačo uporabo

Krožne žage so električne žage, ki za svoje vrtenje uporabljajo zobate ali abrazivne diske, ki se s pomočjo motorja vrtijo pri velikih hitrostih. Krožne žage po ugodni ceni vam omogočajo razrez številnih materialov kot so les, kamen in kovina, lahko pa tudi plastika

krozne-zage

Žage so lahko postavljene in vgrajene v mize, za lažje obratovanje pa so na voljo tudi manjše prenosne žage. Poznamo navadne, enoročne in potopne žage za specializirana dela. Vsak model krožne žage je zasnovan za določeno velikost diska oziroma zobatega lista, ki ga smete uporabljati na tem modelu zato izberite tako žago, ki vam bo omogočala žaganje in rezanje materialov na globini, ki jo zahteva vaše delo. pri izbiri ročne ali navadne žage pa je priporočljiv nakup tudi žage, ki jima največjo moč motorja glede na velikost lista od ostalih žag, ki spadajo v enak velikostni razred. Ročne in navadne žage prispejo z različnimi lastnostmi in funkcijami, ki si jih je praktično zapomniti.

Pri ročnih žagah lahko globino reza namestimo ročno z premikom ročic ali majhnih stikal, možno pa je tudi rezanje pod določenim kotom, ki ga lahko prilagajamo sami. Pri delu z nevarnimi orodji kot so krožne žage si moramo priskrbeti zaščitno opremo saj so poškodbe lahko tvegane in nevarne. Naprave vsebujejo tudi osnovne varnostne protokole kot so varnostna stikala, ki ga je potrebno pridržati poleg sprožilca za vrtenje žage. Vsa orodja z nevarnimi deli imajo vgrajena tudi zaščito rezila. Zaščita se med žaganjem pomika s rezilom kjer ščiti uporabnika pred rezilom in letečimi delci , po prekinjenem delu pa se zaščita vrne na svoje mesto. Za lažja in krajša dela pa so vam na voljo tudi baterijske krožne žage z manjšimi rezili in so uporabne za rezanje manjših ali tanjših lesnih površin na visokih mestih kjer z navadno žago ne morete dostopati do rezalnega mesta.