Labioplastika je korekcija zunanjega spolovila

Mnoge ženske doživljajo nelagodje zaradi videza svojega zunanjega spolovila, kar lahko privede do slabše samopodobe. Ponudnik storitve labioplastika omogoča kirurški postopek, ki lahko pomaga rešiti te težave ter izboljšati samopodobo in udobje žensk. Neskladje v velikosti sramnih ustnic lahko povzroči telesno nelagodje, draženje, težave pri higieni ter občutek sramu med intimnimi stiki. Ta neskladja lahko izvirajo iz dednih dejavnikov ali telesnih sprememb zaradi staranja ali porodov.

Labioplastika je kirurški postopek, pri katerem zmanjšamo prevelike male sramne ustnice. S tem posegom lahko odpravimo funkcionalne težave kot so draženje ali nelagodje pri nošenju oblačil, olajšamo higieno ter izboljšamo estetski videz zunanjega spolovila.

 labioplastika

Primernost za operacijo

Labioplastika je operativni poseg, primeren za ženske, ki doživljajo težave, kot so drgnjenje in bolečine pri nošenju oblačil, nelagodje med fizičnimi aktivnostmi ali spolnimi odnosi ter občutek nezadovoljstva z estetskim videzom spolovila, kar zmanjšuje njihovo samozavest. Pomembno je, da so kandidatke zdrave, brez kroničnih bolezni, vzdržujejo stabilno telesno težo in so nekadilke v času operacije.

Priprava na operacijo

Pred operacijo je pomembno prilagoditi jemanje zdravil po posvetu z zdravnikom, prenehati z uživanjem aspirina ali drugih protivnetnih zdravil ter zeliščnih dodatkov, prenehati s kajenjem vsaj 6 tednov pred posegom ter si zagotoviti spremstvo za prevoz domov in pomoč pri običajnih opravilih v prvih dneh po operaciji.

Labioplastiko je mogoče izvesti v katerem koli življenjskem obdobju, saj ne vpliva na nosečnost ali porod. Labioplastika
se običajno izvaja ambulantno, kar pomeni, da po posegu in krajšem počitku lahko zapustite kliniko v spremstvu. Po aplikaciji lokalnega anestetika se odstrani odvečna koža in tkivo sramnih ustnic, rana pa se zašije z razgradljivimi šivi, kar pomeni, da kasnejšo odstranitev šivov ni potrebno. Rezultati raziskav potrjujejo visoko stopnjo zadovoljstva po operaciji, ki presega 90 %, kar dodatno potrjuje, da labioplastika prispeva k izboljšanju samopodobe, samozavesti in kakovosti življenja.

Samozavestno in aktivno življenje

Po labioplastiki boste živeli bolj samozavestno in aktivno življenje, ki se bo odražalo tudi v sproščenosti med intimnimi odnosi. Kar zadeva okrevanje, večina ljudi po posegu občuti le manjše nelagodje ali blage bolečine, pri čemer se priporoča nošenje ohlapnih oblačil in redno hlajenje za zmanjšanje otekline in bolečin. Pri odpustu iz klinike boste prejeli antibiotično mazilo in navodila za njegovo uporabo, ter se lahko vrnete k običajnim dejavnostim kot so uporaba tamponov, spolni odnosi in fizična vadba, ki jih lahko začnete po 4-6 tednih po posegu.

Možni zapleti po labioplastiki

Možni zapleti po labioplastiki so redki, vendar je ključnega pomena, da se o njih podrobno pogovorite z zdravnikom že ob prvem posvetu in da ste seznanjeni z njimi, kar vam bo tudi natančno razloženo v privolitvenem obrazcu, ki ga boste pred operacijo podpisali. Vsak kirurški postopek nosi določena tveganja, zato je pomembno, da ste seznanjeni z njimi, ter razumete, da po zaključku posega ni mogoče spremeniti ali vrniti rezultata v prvotno stanje, zato mora biti vaša odločitev o operaciji temeljito premišljena in sprejeta ob upoštevanju možnih tveganj in koristi. Večina otekline izgine v prvih 6-ih tednih po operaciji, medtem ko končni rezultat postane opazen po približno 6-ih mesecih, ko oteklina popolnoma izzveni in sramne ustnice dosežejo realen videz.