Kakšne so prednosti polikarbonata?

Prednosti polikarbonata daleč presegajo njegovo estetsko privlačnost zato
klikni tukaj za prejem ponudbe. Arhitekti ga lahko izberejo zaradi njegovega videza, vodje projektov, inženirji in domači mojstri pa ga izberejo zaradi številnih drugih prednosti, ki jih boste želeli upoštevati, preden izberete material za svoj naslednji projekt. Polikarbonat je 250-krat močnejši od stekla in je praktično neuničljiv. Zaradi svoje odpornosti na udarce je polikarbonat ugodna izbira za zaščito pred ekstremnimi vremenskimi razmerami, letečimi odpadki ali vandalizmom.

Prednosti polikarbonata
Polikarbonat ponuja lastnosti prepustnosti svetlobe, ki so primerljive s steklom, kar mu daje prednost pred steklom, saj vizualno deluje enako, vendar je bistveno lažji in trpežnejši. Polikarbonat se običajno prodaja v trdnih ali večstenskih ploščah, ki so na voljo v standardnih velikostih in debelinah od 4 mm do 32 mm. Material je enostavno rezati z običajnimi orodji in ga je mogoče oblikovati ali upogniti pri sobni temperaturi po navodilih proizvajalca.
Tako trdni kot večstenski polikarbonat zagotavljata določeno stopnjo toplotne izolacije. Zaradi svoje notranje strukture je sposoben zagotoviti višjo stopnjo toplotne izolacije. Te strukture vključujejo 2-stensko, 3-stensko, X-strukturo, satjasto in 4-stensko konstrukcijo, vsaka vrsta pa ima lastne izolacijske lastnosti in R-vrednosti za izpolnjevanje zahtev različnih aplikacij.
Ta material je na voljo v najmanj 12 različnih barvah, tako da boste imeli veliko izbire, če bi vašemu projektu koristila barva. Polikarbonatni material tehta približno polovico manj kot njegov stekleni ekvivalent, kar pomeni, da lahko uživate v nižjih stroških pošiljanja, lažjem premikanju in shranjevanju ter poenostavljenem rokovanju z materialom. Plošče je mogoče pritrditi neposredno na okvir ali nosilno strukturo.
Visokokakovostna ponjava vključuje UV premaz na eni ali obeh straneh, ki ščiti ponjavo pred porumenelostjo ali razbarvanjem na neposredni sončni svetlobi. Polikarbonatne plošče so na voljo z garancijo do 15 let zaščite, odvisno od vrste izdelka. Če želite izvedeti več o večstenskih in trdnih polikarbonatnih ploščah ter o tem, kako jih je mogoče uporabiti, obiščite razdelek zgornjo spletno stran.