Stretch folija – Najboljša zaščita vaših izdelkov!

Imate podjetje, ki se ukvarja z izdelavo in pakiranjem izdelkov, skladišče ali pa večjo proizvodnjo? Se morda ukvarjate s prevozništvom? Potem zagotovo razmišljate tudi o tem, kako te izdelke ali palete z izdelki ustrezno pakirati in zaščititi za na pot. In mi imamo najbolj inovativno rešitev za vas – tukaj je stretch folija! Gre za folijo, ki je drugače poznana tudi kot plastična folija ali paletna folija in je nepogrešljiv material v sodobnem svetu embalaže ter logistike.

Za vse tiste, ki tovrstno folijo že poznate ali morda celo uporabljate, priporočamo, da se hitro odpravite na spletno stran Kamm trade, kjer je na voljo stretch folija po dostopni ceni. Za tiste, ki še ne poznate te inovativne plastike za zavijanje palet, pakiranje izdelkov in zaščito tovora, pa v nadaljevanju članka predstavimo, kaj je stretch folija in katere so njene prednosti.

stretch folija

Čemu je namenjena stretch folija?

Kot že zgoraj omenjeno, gre za plastično folijo, pogosto poimenovano tudi kot ovijalna, embalažna ali raztegljiva folija. Izdelana je iz posebnega plastičnega filma iz linearnega polietilena oziroma LLDPE ter navita na večjih tulcih oziroma v rolah. Uporablja se predvsem v skladiščih, pakirnicah in proizvodnji, namenjena pa je za zavijanje palet ter zaščito izdelkov med transportom in skladiščenjem.

Stretch folija je torej izredno uporabna in prispeva k učinkovitemu ravnanju s tovorom. Poskrbi namreč, da so izdelki dobro pritrjeni drug na drugega in ustrezno zloženi na palete. Posledično pa to pomeni, da se med transportom ne premetavajo in se ne morejo poškodovati ali izgubiti. Prav tako pa stretch folija izdelke zaščiti pred zunanjimi vplivi, prahom, umazanijo in praskami ter omogoči varnost med skladiščenjem.

stretch folija

Zakaj je stretch folija boljša od ostale embalaže?

V čem pa je prednost stretch folije oziroma, zakaj je toliko boljša od ostale embalaže, da je vse bolj priljubljena?

Kot že samo ime pove – stretch folija, je ta folija izredno raztegljiva in fleksibilna. Omogoča lažje ter bolj tesno ovijanje palet ali izdelkov. Zaradi posebnega plastičnega filma se namreč prilagodi obliki paketa in se ga dobro oprime. Izdelki pa so tako bolje zaščiteni in stabilni. Kljub raztegljivosti materiala pa je ta folija tudi izredno trpežna in odporna na zunanje vplive. Zaradi tega pri ovijanju izdelkov ali palet zadošča samo en sloj folije in ni potrebno več slojev, kot pri običajnih plastičnih folijah. To pa posledično doprinese tudi k nižjim stroškom embalaže in manjšemu vplivu na okolje. Pa še na voljo je v različnih verzijah, debelinah in širinah, tako da je res primerna za podjetja in proizvodnje vseh panog in velikosti.

V kolikor smo vas z vsem zgoraj navedenim prepričali in tudi vas zanima stretch folija, čim prej kontaktirajte strokovnjake v podjetju Kamm trade in izberite pravo ovijalno folijo za vaše potrebe.