Vaš ginekolog lahko pomaga na več načinov, odkrijte kako?

Ginekolog je oseba, ki jo vsak pozna, saj pregleduje in zdravi spolovila, tako moška kot ženska in je zelo iskan, ko imamo take težave. Predvsem ženske se z njim zagotovo srečajo vsaj enkrat v življenju, ko so noseče, ker spremlja nosečnost, če se bodoča mati tako odloči. Ginekolog je usposobljen, da vas bo na različne načine pregledal, moškim ponavadi pregleda največkrat moda, ker so tam lahko težave pa prostato, ženskam pa mora pregledati nožnico, maternico in tudi odojke, da se ni pojavil kakšen rak.

ginekolog

Dober ginekolog je prijazen in nevsiljiv ter vedno vpraša za dovoljenje za določene vrste pregleda, ker gre za intimo, ki je le naša in je treba to spoštovati. Najbolje je tudi izbrati ginekologa, ki mu boste zagotovo zaupali, saj boste drugače med pregledom napeti in lahko tudi kaj zaboli, Drugače pa so ginekološki pregledi neboleči in hitri ter zelo koristni.

Ginekolog bo pregledal maternični vrat, včasih vzame tudi bris, da se prepriča, da celice niso spremenile svojo obliko in ne kaže na maligno obolenje. Sploh če gre za dolge in neobičajne krvavitve iz nožnice in stalne izcedke ter vonj, ki ne sme biti. Velikokrat posreduje tudi pri obolenju z glivicami, ker se s tem srečava skoraj vsaka ženska in marsikateri moški. Nadloga je zares zoprna, ker grozno srbi in sluzi se zadebelijo, lahko tudi precej preče.

Predpisal bo zdravila in mazila, ki bodo lajšala težave, glivice pa je najbolje zdraviti tako, da se ne uživa belih mok in sladkorjev s katerimi se te male gobice prehranjujejo in se pretirano razmnožijo. Ginekolog bo pomagal tudi moškim pri prostati ali uriniranju. če imajo s tem težave. Marsikdo se nanj obrne tudi zaradi erekcij, saj je običajno nekaj narobe, da se to ne dogaja in bo zdravnik to ugotovil ter ustrezno zdravil. Če že dolgo niste obiskali ginekologa in ste starejši, vas bodo povabili k preiskavi.